Jaarlijks worden door de J.C. Ruigrok Stichting drie proefschriftprijzen ter beschikking gesteld van 12.500 euro. De toekenning van de prijzen is in handen van de KHMW. 

De J.C. Ruigrok Prijs, in 1984 ingesteld ter bekroning van onderzoek op het gebied van de maatschappijwetenschappen, is in 2020 toegekend voor onderzoek op het gebied van de rechtswetenschappen. Er werden 27 proefschriften voorgedragen.
Laureaat is Dr. E.S. (Elsemieke) Daalder met haar proefschrift “De rechtspraakverzamelingen van Julius Paulus. Recht en rechtvaardigheid in de rechterlijke uitspraken van keizer Septimius Serverus”. Zij promoveerde in oktober 2018 aan de Universiteit Leiden.

De Keetje Hodshon Prijs, in 1981 ingesteld ter bekroning van onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen, is in 2020 toegekend voor onderzoek op het gebied van de wijsbegeerte en/of godgeleerdheid. Er werden 15 proefschriften voorgedragen.
Laureaat is Dr. M.J. (Annemarie) van Stee met haar proefschrift “Understanding Existential Self-Understanding. Philosophy Meets Cognitive Neurosciences”. Zij promoveerde in juni 2017 aan de Universiteit Leiden.

De Martinus van Marum Prijs, in 2008 ingesteld ter bekroning van onderzoek in de natuurwetenschappen en techniek, is in 2020 toegekend voor onderzoek op het gebied van de life sciences and technology. Er werden 17 proefschriften voorgedragen.
Laureaat is Dr. T.J.J. (Tom) Schirris met zijn proefschrift “Identifying on- and off-target mitochondrial drug effects by systems medicine”. Hij promoveerde in december 2016 aan de Radboud Universiteit.

Vanwege de coronamaatregelen kan de geplande prijsuitreiking op vrijdag 19 juni niet doorgaan. Indien mogelijk wordt na de zomer een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd in het Hodshon Huis voor winnaars van afgelaste prijsuitreikingen.

De juryrapporten zijn hieronder in te zien.

Juryrapport J.C. Ruigrok Prijs 2020 Dr. E.S. (Elsemieke) Daalder
   
Juryrapport Keetje Hodshon Prijs 2020 Dr. M.J. (Annemarie) van Stee
   
Juryrapport Van Marum Prijs 2020 Dr. T.J.J. (Tom) Schirris