De inschrijving voor de internetscriptieprijzen 2019 is gesloten.

Er zijn vier prijzen van elk 2.000 Euro voor de beste afstudeerscripties over een internet-gerelateerd onderwerp in de volgende disciplines:

  • De GOOGLE-prijs voor de beste scriptie op het gebied van internet & economie;
  • De BRINKHOF-prijs voor de beste scriptie op het gebied van internet & recht;
  • De SIDN FONDS-prijs voor de beste scriptie op het gebied van internet & maatschappij- of geesteswetenschappen;
  • De GREENHOST-prijs voor de beste scriptie op het gebied van internet & technische wetenschappen.

Met deze prijzen willen de initiatiefnemers de belangstelling voor deze betreffende onderzoeksgebieden vergroten, en in bredere zin het maatschappelijk en wetenschappelijk debat over de impact van internettechnologie bevorderen.

De scriptieprijzen zijn bedoeld voor masterstudenten. Scripties kunnen digitaal worden ingediend via de website internetscriptieprijzen door docenten/scriptiebegeleiders of door de student zelf. 

De inzendtermijn loopt tot en met 8 september 2019. 

Voor een verslag van de editie 2018 klik hier.

Voor een verslag van de editie 2019 klik hier.

Over de initiatiefnemers:

Google is een wereldleider in technologie en focust op het verbeteren van de manier waarop mensen in contact komen met informatie. Google's innovaties in zoeken en adverteren op internet hebben er toe geleid dat Google’s website een essentieel onderdeel van het internet is en dat het merk behoort tot één van de meest bekende ter wereld.

Brinkhof is een in Amsterdam gevestigd advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in technologie, communicatie en marktregulering.

Het SIDN Fonds staat voor een sterk internet voor iedereen. SIDN fonds is een onafhankelijk fonds dat in 2014 op initiatief van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is opgericht.

Greenhost is een internet service provider die haar eigen netwerk beheert en onderhoudt, en bekend is in de ‘circumvention technology’ en in het mensenrechten netwerk. Greenhost ontwikkelt en ondersteunt meerdere projecten die gericht zijn op de bescherming van digitale rechten en privacy.


De prijzen worden in 2019 voor de vierde keer beschikbaar gesteld en zijn een vervolg op de economische Internet Impact Prijs van Google en de juridische Internet Scriptieprijs die Brinkhof sinds 2006 organiseerde met XS4ALL.