De Nederlandse Data Science Prijzen zijn in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten. De initiatiefnemers zetten hiermee Nederland op de kaart als data science-land bij uitstek. De KHMW en de BDA stellen, met medewerking van de bedrijven AIMMS, Lubbers De Jong, Motivaction en ORTEC, drie prijzen ter beschikking:

Startup - Anthony Fokker Prijs
De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. De medische startup Quantib sleepte, met slimme software die helpt bij het ontdekken van dementie, deze prijs in 2017 in de wacht. Zie ook de publicaties daarover in Trouw en op NU.nl.

Institutional - Hendrik Lorentz Prijs
De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. AgroEnergy en CQM wonnen deze prijs in 2017 dankzij BiedOptimaal, hun gezamenlijke big data-oplossing voor tuinders – meer daarover op RTL Z.

Science - Gerrit van Dijk Prijs
De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus en wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden. Datavisualisatie-expert Stef van den Elzen van de TU Eindhoven nam deze prijs in 2017 in ontvangst.

 

Deelnemen?

De inschrijving voor de Nederlandse Data Science Prijzen 2018 is vanaf nu geopend. Inzendingen dienen uiterlijk 28 maart 2018 digitaal te worden ingediend via nederlandsedatascienceprijzen.nl. Op deze website vindt u ook alle voorwaarden waar een inzending per categorie aan moet voldoen.

De toekenning van de prijzen gebeurt door het bestuur van de KHMW op grond van het advies van een jurycommissie bestaande uit leden en/of directeuren van de KHMW. De prijsuitreiking vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam op donderdag 7 juni 2018.

Heeft u vragen? Neem contact op met het secretariaat van de KHMW via secretaris@khmw.nl of het secretariaat van de BDA via lianne@bigdata-alliance.org.