Blauwe Kamer sessie 'Het midden weer centraal' 4 februari 2021

Georganiseerd door Stichting de Nationale DenkTank rondom het thema: 'Hoe versterken we welzijn en welvaart en verhogen we regie voor middengroepen, in stad en regio, nu en later?'

De middengroep, de ruggengraat van Nederland, staat onder druk. Dit blijkt uit het onderzoek van de Nationale DenkTank 2020. Zo concurreren middelbaar opgeleiden steeds meer met hoger opgeleiden op het gebied van werken, wonen, grip op financiën en het gevoel van maatschappelijk onbehagen. De huidige coronacrisis legt de problematiek van de middengroep onder een vergrootglas. Alleen als de middengroep weer de aandacht en prioriteit krijgt die zij verdient, kan Nederland met vertrouwen de toekomst tegemoet. Op 15 december lanceerde de NDT het rapport ‘Het midden weer centraal’ met acht oplossingen voor verbetering van het perspectief van de Nederlandse middengroep.

Op 4 februari vertelden de NDT'ers wat de Nationale DenkTank doet en werden vier van deze oplossingen in een interactieve bijeenkomst toegelicht.

De bijeenkomst werd namens de KHMW geopend door René van Rijckevorsel, lid bestuur KHMW en gemodereerd door NDT'ers Amna Mirza en Floris van der Gronden.