De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek van 50.000 euro is dit jaar toegekend aan Prof. dr. E. (Elmar) Eisemann, hoogleraar Computer Graphics and Visualisation aan de TU Delft.

Professor Eisemann onderzoekt de visualisatie van omvangrijke data sets ("Big Data"). Zijn werk richt zich voornamelijk op de correcte en zo scherp mogelijke weergave van visualisaties door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van moderne grafische hardware.

De juryleden, Prof. dr. H. (Ed) Brinksma, Prof. dr. F.A.H. (Frank) van Harmelen en Prof. dr. E.O. (Eric) Postma waren onder de indruk van de onderzoekprestaties van professor Eisemann in dit buitengewoon competitieve vakgebied en roemden zijn leidende rol in de ontwikkeling van innovatieve doorbraken op het gebied van visualisatie en data science.

De prijs werd uitgereikt door Louise Gunning-Schepers, voorzitter van de KHMW en Maarten van Steen, voorzitter van IPN bij ICT.OPEN op 20 maart in theater Gooiland in Hilversum. 

Nieuwsbericht NWO

Juryrapport Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2019

 

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan 40 jaar, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. De prijs wordt jaarlijks ter beschikking gesteld door ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN), in samenwerking met NWO en de KHMW. De prijs bestaat uit 50.000 Euro, vrij te besteden voor onderzoek. Bij de selectie wordt meegewogen of de onderzoeker getoond heeft in staat te zijn de behaalde resultaten in begrijpelijke taal aan het publiek duidelijk te maken.