Symposium Stichting Beroepseer

Datum: 18/04/2018

Locatie: KHMW, Hodshon Huis, Spaarne 17, 2011 CD Haarlem

Informatie:

Waarheidsvinding als ambacht – De feitenvrije wereld en het alternatief van beroepseer.

‘Wetenschap is ook maar een mening’. Het onderscheid tussen feiten en meningen lijkt steeds vager te worden in het publieke debat, de politieke arena en de media. Deskundigheid op basis van (wetenschappelijke) kennis neemt af aan betekenis doordat zij in toenemende mate als mening wordt bestempeld. Deze actuele ontwikkeling is het thema van het middagsymposium ‘Waarheidsvinding als ambacht – De feitenvrije wereld en het alternatief van beroepseer’ dat door Stichting Beroepseer en de KHMW wordt georganiseerd op 18 april.

Tijdens het symposium zullen de achtergronden en gevolgen van deze tendens worden geduid door experts die actief werken aan waarheidsvinding. Daarnaast wordt er gezocht naar een mogelijk antwoord: het alternatief van beroepseer. Vertegenwoordigers van instituties die als hoeders van de feitelijkheid optreden – de rechtspraak, de journalistiek, ‘het ethisch hacken’ en de wetenschap – laten hun licht schijnen over hun vakgebied en bespreken het belang om voor de waarde van feiten op te komen.

Deze middagbijeenkomst is op woensdag 18 april en duurt van 13:00 tot 17:00 uur (inloop 12:30 uur). Het symposium vindt plaats bij de KHMW in het bijzondere rijksmonument ‘het Hodshon Huis’: Spaarne 17, 2011 CD Haarlem. Dit stijlvolle pand werd gebouwd in 1794 en is bezocht door grootheden als Albert Einstein en Marie Curie-Skłodowska.

Er is een maximumaantal van 125 kaarten beschikbaar. Binnenkort volgt een gedetailleerd programma, maar meldt u nu al aan door een e-mail te sturen naar secretaris@khmw.nl. Vermeldt in uw e-mail de volgende gegevens: voornaam, achternaam en de organisatie waar u voor werkt.