04/02/2021

Van 17.00-18.00 uur. Openbaar toegankelijk via een livestream. Naar de livestream  

Georganiseerd door Stichting de Nationale DenkTank rondom het thema: “Hoe versterken we welzijn en welvaart en verhogen we regie voor middengroepen, in stad en regio, nu en later?”

De middengroep, de ruggengraat van Nederland, staat onder druk. Dit blijkt uit het onderzoek van de Nationale DenkTank 2020. Zo concurreren middelbaar opgeleiden steeds meer met hoger opgeleiden op het gebied van werken, wonen, grip op financiën en het gevoel van maatschappelijk onbehagen. De huidige coronacrisis legt de problematiek van de middengroep onder een vergrootglas. Alleen als de middengroep weer de aandacht en prioriteit krijgt die zij verdient, kan Nederland met vertrouwen de toekomst tegemoet. Op 15 december lanceerde de NDT het rapport ‘Het midden weer centraal’ met acht oplossingen voor verbetering van het perspectief van de Nederlandse middengroep.

Op 4 februari vertellen de NDT’ers u graag wat de Nationale DenkTank doet en worden vier van deze oplossingen in een interactieve bijeenkomst toegelicht waarbij – om concrete impact te kunnen realiseren – uw feedback zeer welkom is.

U kunt op twee manieren participeren:

(1) Via Zoom door deze link te volgen, waar u feedback en tips kunt meegeven aan de NDT’ers middels de chatfunctie.

(2) Via de livestream. Klik daarvoor op de knop bovenaan deze pagina.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de NDT: Félice Bogaert.