Georganiseerd door Stichting de Nationale DenkTank rondom het thema: “Hoe versterken we welzijn en welvaart en verhogen we regie voor middengroepen, in stad en regio, nu en later?”
Voor vragen over deze bijeenkomst en informatie over de vier oplossingen kunt u terecht bij Félice Bogaert van Stichting de Nationale DenkTank via f.bogaert@nationale-denktank.nl.

De middengroep, de ruggengraat van Nederland, staat onder druk. Dit blijkt uit het onderzoek van de Nationale DenkTank 2020. Zo concurreren middelbaar opgeleiden steeds meer met hoger opgeleiden op het gebied van werken, wonen, grip op financiën en het gevoel van maatschappelijk onbehagen. De huidige coronacrisis legt de problematiek van de middengroep onder een vergrootglas. Alleen als de middengroep weer de aandacht en prioriteit krijgt die zij verdient, kan Nederland met vertrouwen de toekomst tegemoet. Op 15 december lanceerde de NDT het rapport ‘Het midden weer centraal’ met acht oplossingen voor verbetering van het perspectief van de Nederlandse middengroep.

Op 4 februari vertellen de NDT'ers u graag wat de Nationale DenkTank doet en worden vier van deze oplossingen in een interactieve bijeenkomst toegelicht waarbij – om concrete impact te kunnen realiseren – uw feedback zeer welkom is. U kunt op twee manieren participeren:

(1) Via Zoom door deze link te volgen, waar u feedback en tips kunt meegeven aan de NDT'ers middels de chatfunctie.

(2) Via de livestream meteen hieronder. De livestream start om 16.45 uur, de bijeenkomst om 17.00 uur.

Volg deze link om onze oplossingen van feedback te kunnen voorzien, terwijl u de livestream volgt! Alvast hartelijk dank namens de deelnemers van Nationale DenkTank 2020.

 

Programma
17:00-17:05 uur Voorwoord door René van Rijckevorsel, lid bestuur KHMW
17:05-17:20 uur Historie KHMW en Stichting de Nationale DenkTank, deelnemers aan het woord over NDT’20
17:20-17:55 uur Vier oplossingen van NDT’20, gevolgd door interactie met aanwezigen.
Oplossing 1: ZelfstandigBerekend
Oplossing 2: De Niet Woningcorporatie
Oplossing 3: MomentCheck
Oplossing 4: De Nieuwe Polder
17:55-18:00 uur Afsluitend woord door René van Rijckevorsel.