14/10/2019

Locatie:
Pakhuis De Zwijger,
Piet Heinkade 179, Amsterdam


PIGS IN SPACE

KHMW en NRC nodigen u uit voor de thema- en prijsuitreikingsbijeenkomst 

“Welke gevolgen kan de ontdekking van buitenaards leven hebben voor de mensheid?”

Met Carlo Beenakker, Inge Loes ten Kate en Dan Hassler-Forest.

De televisieserie ‘StarTrek’ beschrijft een toekomst waarin de Aarde contact gelegd heeft met intelligent leven op andere planeten. De recente ontdekking van een groot aantal planeten die op de Aarde lijken, brengt dit toekomstbeeld dichterbij. Sterker nog: het is eigenlijk onvoorstelbaar dat er geen buitenaards leven is. Kunnen we ons daarop voorbereiden?

Theoretisch fysicus Carlo Beenakker, NASA/Mars-onderzoeker Inge Loes ten Kate en mediawetenschapper en schrijver Dan Hassler-Forest filosoferen en debatteren hierover met NRC-redacteur Martine Kamsma als moderator. Aan het eind van de bijeenkomst maakt de voorzitter van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Louise Gunning-Schepers, de winnaar van de essaywedstrijd bekend.

AANMELDEN

De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ca 21.30 uur waarna u kunt napraten met een drankje. U kunt zich alleen aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger. Klik hiervoor op de button meteen hieronder. Er zijn behalve evt. consumpties, geen kosten verbonden aan deelname aan deze avond. Introducés zijn welkom en dienen zich ook aan te melden. Vol is vol!