10/12/2023

Locatie:
Teylers Museum,
Spaarne 16, Haarlem


AANMELDEN

Op zondagmiddag 10 december bezoekt de KHMW de tentoonstelling Wybrand Hendriks was hier! in Teylers Museum in Haarlem.

Aanvang programma 14.00 uur. Toegankelijk voor KHMW-leden, met introducé. 

Met voorafgaand twee inleidingen, in het Hodshon huis, door M. (Marc) de Beyer MA, algemeen directeur van Teylers Museum en door Prof. dr. M.T.C. (Marita) Mathijsen-Verkooijen, emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Wybrand Hendriks
Geen kunstenaar is zo verbonden met Teylers Museum als Wybrand Hendriks (1744-1831). Aan het einde van de achttiende eeuw woont hij in Pieter Teylers Huis en is hij verantwoordelijk voor de gang van zaken in het pas geopende Teylers Museum. Als directeur van de kunstverzameling verrijkt hij de collectie met fenomenale tekeningen van meesters als Rembrandt en Michelangelo. Maar bovenal is hij een van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd. Ontdek zijn tot de verbeelding sprekende, veelzijdige werk in de overzichtstentoonstelling ‘Wybrand Hendriks was hier!’

Programma
Inloop met koffie en thee in het Hodshon huis vanaf 13.30 uur. De sprekers houden hun inleidingen in het Hodshon huis. Na de lezingen steken we – te voet – over naar Teylers Museum en bezoeken we de tentoonstelling. De sprekers geven graag ter plekke een nadere toelichting en zijn beschikbaar voor vragen. Na het bezoek kunt u in de rotonde voorzaal van Teylers tot 17.00 uur uur napraten met een hapje en een drankje.
13.30-14.00 uur ontvangst met koffie/thee, in het Hodshon huis
14.00-15.00 uur lezingen, in het Hodshon huis
15.00-15.15 uur oversteek naar Teylers Museum
15.15-16.15 uur bezoek aan de tentoonstelling
16.15-17.00 uur borrel in rotonde voorzaal in Teylers

Kosten
Aan deze middag zijn geen andere kosten verbonden dan de toegangsprijs voor Teylers Museum. Die is 15 euro p.p.; met Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, Haarlem Pas, Vriendenpas Teylers, NVON-pas, Vlaamse lerarenpas, ICOM-pas, Vereniging Rembrandt-kaart of een I Amsterdam City Card is de toegang gratis. Op 10 december kunt u zelf langs de kassa van het museum gaan en uw evt. entreekosten voldoen.

Vragen? evl.secretariaat@khmw.nl

AANMELDEN