25/06/2023

Locatie:
Museum De Lakenhal,
Oude Singel 32, Leiden


AANMELDEN

Op zondagmiddag 25 juni bezoekt de KHMW de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid. Mysteries ontrafeld in Museum De Lakenhal in Leiden. 

Aanvang programma 14.15 uur.

Toegankelijk voor leden, met partner. 

Met inleidingen over de driehoeksrelatie tussen kunstenaar, schilderij en kijker – en hoe die relatie onze blik op de toekomst bepaalt, door Mr. Haro Schultz van Haegen, commissaris, bestuurder bij Museum De Lakenhal en Bailly-connaisseur en Dr. Pieter Biesboer, oud-conservator bij het Frans Halsmuseum.

 

Onbekende meester uit de 17e eeuw
Bijna vierhonderd jaar nadat het werd gemaakt, blijft David Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder kunsthistorici fascineren. Het meesterwerk roept allerlei vragen op. Is er sprake van een zelfportret? Waarnaar verwijzen de verschillende voorwerpen in het schilderij? En wie is de mysterieuze vrouwfiguur die tegen de achterwand verschijnt?
Ondanks dat dit werk veel mensen bekend voorkomt, is de schilder bij het grote publiek amper bekend. In de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid wordt deze onbekende meesterschilder onder de aandacht gebracht.

Programma
We verzamelen tussen 14.00 en 14.15 uur in het auditorium van het museum, waar ook de lezingen plaatsvinden. Na de lezingen bezoeken we de tentoonstelling. De sprekers geven graag ter plekke een nadere toelichting en zijn beschikbaar voor vragen. Na het bezoek kunt u in het auditorium tot 16.45 uur napraten met een hapje en een drankje.
14.00-14.15 uur Inloop, in het auditorium van Museum De Lakenhal
14.15-15.00 uur Inleidingen door Haro Schultz van Haegen en Pieter Biesboer
15.00-16.00 uur Bezoek aan de tentoonstelling
16.00-16.45 uur Borrel, in het auditorium
16.45 uur Einde – gasten verlaten het museum.

Kosten
Aan deze middag zijn geen andere kosten verbonden dan de toegangsprijs voor Museum De Lakenhal. Die is 16 euro p.p.; met Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, ICOM-kaart of lidmaatschapspas van de Vriendenvereniging VBL, het Lucas van Leyden Mecenaat of de Vereniging Rembrand is de toegang gratis. Op 25 juni kunt u zelf langs de kassa van het museum gaan en uw evt. entreekosten voldoen.

Vragen? secretaris@khmw.nl

AANMELDEN