Wilt u ook alles weten over het Hodshonhuis, de monumentale pand zetel van de KHMW in Haarlem? Op 5 april organiseert Stichting Het Nederlandse Interieur voor alle begunstigers van deze stichting én andere geïnteresseerden in het Hodshonhuis een studiedag rond het thema ‘Het interieur & de vrouw’.

Het Hodshonhuis werd in 1793 gebouwd in opdracht van de toen 25-jarige Keetje Hodshon.

Tijdens deze rijk gevulde studiedag komen diverse sprekers aan het woord. Els Kloek (historicus) vertelt over Keetje Hodshon, Rozemarijn Moes (promovenda aan de Radboud Universiteit Nijmegen) gaat dieper in op de sociaaleconomische context van de vrouw in de achttiende eeuw, Piet Bakker (onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam) neemt ons mee in zijn archiefonderzoek en het lopende NWO-project The Female Impact (onder leiding van Judith Noorman), Pieter Vlaardingerbroek (architectuurhistoricus bij Monumenten & Archeologie Gemeente Amsterdam) licht zijn onderzoek naar vrouwelijke opdrachtgevers uit, en SHNI-bestuurder Josefien Tegelaar (restauratiearchitect en kleuronderzoeker) vertelt over haar werkzaamheden in Huis Hodshon.

Opgenomen in het programma is ook een rondgang door het interieur van de andere vertrekken van het gebouw. Het programma wordt afgesloten met een borrel.

INFO & AANMELDING:
Datum: 5 april 2024
Locatie: Hodshonhuis, Spaarne 17, 2011 CD Haarlem
Starttijd: 13.30 uur ontvangst met koffie & lekkers, start programma: 14.00 uur
Eindtijd: rond 18.00 uur
Prijs: € 47,50 (SHNI-prijs), € 55 (niet-begunstigers/introducées)

Meld u aan door een mail te sturen naar activiteiten@shni.nl.