In een volle aula werden op 8 mei twee bijzondere werkstukken bekroond geschreven door leerlingen van het Eerste Christelijk Lyceum en het Kennemerlyceum.
Jaarlijks kent de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen prijzen toe voor de beste profielwerkstukken geschreven in de regio Haarlem. Dit jaar vond de prijsuitreikingin het Hodshon Huis te Haarlemin het Hodshon Huis te Haarlem plaats op dinsdagmiddag 8 mei. De prijzen werden uitgereikt door Alexander Rinnooy Kanvoorzitter van de KHMW.
Voor het VWO ging de eerste prijs (500 Euro) dit jaar naar Dieks van Gogh en Gijs Weijers van het Eerste Christelijk Lyceum voor hun werkstuk getiteld Ideaal bestuurover drie wijzen en twee jongelingen. Een eervolle vermelding kreeg Laurence Herfs van het Gymnasium Felisenum voor De geschiedenis van het Westen.
In de categorie HAVO werd de eerste prijs (500 Euro) toegekend aan Daniël Kist van het Kennemer Lyceum voor zijn werkstuk over autisme Accept difference. Not indifference. De eervolle vermelding Havo ging naar Leonie Verbakel en Shanice Goedoen van het Haarlemmermeer Lyceum voor hun werkstuk Mode 20ste eeuw.
Na de prijsuitreiking wijdde wiskundige Ionica Smeetsbekend als wiskundemeisje en door haar wekelijkse column in de Volkskrantaanwezigen in in de geheimen van de wiskunde.
Meer informatie over de voorgedragen en winnende werkstukken kunt u vinden in het juryrapport dat hieronder is in te zien. Ook kunt u de winnende werkstukken bekijkenhet werkstuk VWO volgt spoedig. Na afloop van de prijsuitreiking werd een persbericht uitgebracht.
Wilt u verder praten over de werkstukken en de prijsuitreiking? Gebruik de knop FORUM op de homepage van deze website.
Genomineerden die een link naar alle foto's van de prijsuitreiking willen ontvangenkunnen contact opnemen met het secretariaat van de KHMW secretaris@khmw.nl