Op 8 oktober vond in het Hodshon Huis het door de Nationale DenkTank ism de KHMW georganiseerde Experforum plaats met als thema "Het werken van de toekomst".
Net als eerdere jaren was het weer een inspirerende bijeenkomst met een mooi inhoudelijk thema en een mooie gelegenheid om de banden tussen de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en de Nationale DenkTank te onderstrepen. De dag duurde van 9.30 uur tot 17.00 uur en werd geopend door Hans Peters voorzitter van Stichting de Nationale DenkTank. Dagvoorzitter was Pauline van der Meer Mohr voorzitter van Stichting de Nationale DenkTank. Dagvoorzitter was Pauline van der Meer Mohr bestuursvoorzitter EUR. Sprekers waren o.a. Alexander Rinnooy Kanvoorzitter van de KHMW en tevens voorzitter van de SERen Huub van Zwietenondernemer en droombaangoeroe.
Tijdens het Expertforum legden de deelnemers aan de Nationale DenkTank 2011 de knelpuntanalyse voor aan een select gezelschap van experts: professionalservaringsdeskundigen en mensen met een grote betrokkenheid bij het onderwerp. De dag bood de experts de ruimte om hierop te reflecteren en mogelijk op nieuwe invalshoeken te wijzen. De bijeenkomst werd door zowel experts als deelnemers als zeer inspirerend en nuttig ervaren.