De prijs beoogt veelbelovende studenten te stimuleren een innovatieve masterscriptie te schrijven over een aan de gasindustrie gelieerd onderwerp en als professional werkzaam te worden in de gasindustrie.
De Nederlandse Gas Industrie Prijs wordt sinds 2006 tweejaarlijks toegekend onder auspiciën van de KVGNde Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland. In 2016 werden vier prijzen toegekend:
De eerste prijs van 6.000 Euro aan Tjidsger-Henk Kingma (TUE)voor zijn scriptie Flow-induced self­sustained pulsations in closed side branches of gas transport networks.
Twee tweede prijzen van elk 4.000 Euro aan Matthijs Brouns (TUD)voor zijn scriptie Flow-induced self­sustained pulsations in closed side branches of gas transport networks.
Twee tweede prijzen van elk 4.000 Euro aan Matthijs Brouns (TUD)voor zijn scriptie Operational Scheduling in a Multi-Actor Environment using Multiagent Systems: A case study on Multiprocessor Task Problems in Liquid Bulk Terminals en aan Frank Nijborg (RUG)voor zijn scriptie Logistics of decentralized produced biogas to centralized upgrading facilities.
Een derde prijs van 2.000 Euro aan Roel Post (RUG)voor zijn scriptie scriptie Joint evaluation of LNG road infrastructure development and potential user adoption in the Netherlands: a fuel density based simulation approach.
De prijzen werden uitgereikt door Han Fennema voorzitter KVGNtijdens het KVGN-symposium "Energie in transitiegas in transitie: Wie betaalt de energietransitie?" op 17 november in het Hilton Hotel Soestduinen.
De vier winnaars presenteerden hun scriptie aan het publiek. Tjidsger-Henk Kingmaterechte winnaar van de eerste prijssloot zijn prachtige presentatie af met de woorden: "Het natuurkundig begrijpen én wiskundig beschrijven van natuurkundige fenomenen is essentieel voor het identificeren en kwantificeren van problemen. Daartoe dient het als een fundamenteel middel voor de toetsing van de technische haalbaarheid van conceptueleinnovatieve ideeën op het gebied van gastransport."
De jury voor de prijzen bestond uit Prof. dr. R.V.A. OliemansProf. dr. J.N.H. Reek en Prof. dr. ir. A.A. van Steenhoven. U kunt het juryrapport hieronder inzien.
Op de foto vlnr: Winnaars Tjidsger-Henk KingmaRoel PostMatthijs Brouns en Frank NijborgAd IJzerman secretaris natuurwetenschappen KHMW en Han Fennema voorzitter KVGN.
Prof. dr. J.N.H. Reek en Prof. dr. ir. A.A. van Steenhoven. U kunt het juryrapport hieronder inzien.
Op de foto vlnr: Winnaars Tjidsger-Henk KingmaRoel PostMatthijs Brouns en Frank NijborgAd IJzerman secretaris natuurwetenschappen KHMW en Han Fennema voorzitter KVGN.