Op zaterdag 21 mei nam Alexander Rinnooy Kan (66) na acht jaar afscheid als voorzitter van het oudste geleerde genootschap van Nederland. Voor het eerst in haar 264-jarige bestaan heeft de KHMW nu een vrouwelijke voorzitter.
Prof. dr. L.J. Gunning-Schepers (64) is universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdamkroonlid van de SER en bekleedt verschillende commissariaten.
De kersverse voorzitter: "De KHMW biedt al meer dan 250 jaar een podium voor actuele discussies op het grensvlak van wetenschap en maatschappij. De bereidheid van alle betrokkenen om in het Hodshon Huis een open gesprek aan te gaanbiedt geweldige mogelijkheden. Ik verheug me er op om veel van die gesprekken mogelijk te maken en daarmee de kracht van onze leden en directeuren te benutten."
Bij zijn afscheid ontving Alexander Rinnooy Kan de gouden eremedaille van de Maatschappij en werd hij vanwege zijn grote verdiensten en enorme inzet voor de KHMW benoemd tot erelid.
Het portret van de aftredend voorzitter werd gemaakt door portretschilder en beeldend kunstenaar Annelies Hoek uit Weertbiedt geweldige mogelijkheden. Ik verheug me er op om veel van die gesprekken mogelijk te maken en daarmee de kracht van onze leden en directeuren te benutten."
Bij zijn afscheid ontving Alexander Rinnooy Kan de gouden eremedaille van de Maatschappij en werd hij vanwege zijn grote verdiensten en enorme inzet voor de KHMW benoemd tot erelid.
Het portret van de aftredend voorzitter werd gemaakt door portretschilder en beeldend kunstenaar Annelies Hoek uit Weerteen leerling van Sierk Schröder van wiens hand meerdere portretten in de bestuurskamer zijn. Een bekend werk van Annelies Hoek is het officiële staatsieportret van Koningin Beatrixdat in vele gemeentehuizen en openbare ruimtes hangt. Haar schilderijen kenmerken zich door een levendige expressie in een losse en duidelijke penseelstreek met een heel eigen kleurgebruik.