De Jan Brouwer Conferentie richt zich jaarlijks op de wijze waarop de verschillende generaties in Nederland met elkaar onze samenleving bouwen.
In 2016 was het thema "Hoe generaties samenleven. Een cultureel en structureel perspectief".
Vier gerenommeerde sprekers benaderden dit thema vanuit verschillende invalshoeken.
Dagvoorzitter was Prof. dr. P. (Pearl) Dykstrahoogleraar empirische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid van de wetenschappelijke raad van het Jan Brouwer Fonds.
Drs. (Marlies) M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllnervoorzitter van het Jan Brouwer Fondsvoorzitter van het Jan Brouwer Fondsgaf een inleiding over het Jan Brouwer Fonds en de Jan Brouwer Conferenties.
Een overzicht van de sprekers:
Prof. dr. V. (Valentina) Mazzucatohoogleraar globalisering en ontwikkeling aan de Universiteit Maastrichtsprak over The well-being of parents and children in transnational migrant families.
Prof. dr. C.H. (Claartje) Mulderhoogleraar demografie en ruimte aan de Rijksuniversiteit Groningensprak over Inwonen en dicht bij elkaar wonen van ouders en volwassen kinderen
Prof. C. (Chiara) SaracenoItaliaans socioloog en honorary fellow bij het Collegio Carlo Alberto in Turijn sprak over CrossEuropean differences in intergenerational solidarity: the impact of institutional regulations.
Mr. J.G.C. (Jan Kees) Wiebengaoud parlementariër en lid van de Raad van Statesprak over The clash of generations.
J.W. (Jan Willem) Scholten MAdeelnemer Nationale DenkTank 2014 ‘Big Data in zicht’ en thans werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zakensloot af met een reflectie op de vier sprekers.
Het verslag van de conferentie verschijnt later dit jaar bij de KHMW. Voor voorgaande verslagen zie: https://khmw.nl/publicaties/publicatie/verslagen-van-de-jan-brouwer-conferenties/29
beginscherm.png'sloot af met een reflectie op de vier sprekers.
Het verslag van de conferentie verschijnt later dit jaar bij de KHMW. Voor voorgaande verslagen zie: https://khmw.nl/publicaties/publicatie/verslagen-van-de-jan-brouwer-conferenties/29
beginscherm.png'