Prof. dr. K.J. (Joost) Batenburg (1980) is leider van de groep Computational Imaging aan het CWI en hoogleraar discrete wiskunde en tomografie aan de Universiteit Leiden.

De jury, bestaande uit Prof. dr. P.M.G. Apers (Universiteit Twente), Prof. dr. K.M. van Hee (Technische Universiteit Eindhoven / Deloitte & Touche) en Prof. dr. S. Klous (Universiteit van Amsterdam / KPMG) roemt Batenburg om zijn indrukwekkende wetenschappelijke prestaties op het gebied van de tomografische beeldverwerking en reconstructie en zijn inspanning om de resultaten van zijn onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek.

DeNederlandse Prijs voor ICT-onderzoek van 50.000 Euro wordt ter beschikking gesteld door het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Prijs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan 40 jaar op 31 december 2017, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT, en is bedoeld als eerbetoon aan zijn/haar persoon en als promotie van het vakgebied ICT. Bij de selectie wordt meegewogen of de onderzoeker getoond heeft in staat te zijn de behaalde resultaten in begrijpelijke taal aan het publiek duidelijk te maken.

De prijs wordt uitgereikt op 20 maart 2018 tijdens ICT.OPEN in De Flint in Amersfoort.

Lees hier het volledig persbericht: Persbericht Joost Batenburg ontvangt Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2018

Zie tevens: website NWO