Op vrijdag 16 april werden de winnaars van de jaarlijkse Profielwerkstukprijzen van de KHMW bekend gemaakt in een geheel online event. Kijk hieronder de livestream na! 

Door 12 scholen voor VWO en HAVO in Haarlem en omgeving werden dit jaar 18 profiel­werkstukken genomineerd, 10 VWO en 8 HAVO werkstukken. Prijzen werden toegekend aan:

Eervolle vermelding categorie HAVO Eva de Graaff, Valerie Plas en Marit van den Bos van het Kennemer College met hun werkstuk Het onbehagen bij de vrouw, de Tweede Feministische Golf en Joke Smit.

Winnaar van de Profielwerkstukprijzen 2021 categorie HAVO is Britt Molenaar van de Daaf Gelukschool met haar werkstuk Help! Stop de verdrinkingen. Hoe kunnen we samen met de Zandvoortse Reddingsbrigade, middels publieke communicatie, het aantal verdrinkingen terugbrengen tot 0?

Eervolle vermelding categorie VWO Lisa Ravoo en Zarah Brasser van het Eerste Christelijk Lyceum met hun werkstuk De onzichtbare plastic soep. De filtering van microplastics door het langzame zandfilter van Waternet.

Winnaar van de Profielwerkstukprijzen 2021 categorie VWO is Nieka van Lieshout van het Coornhert Lyceum met haar werkstuk Mens en machine. Een verdediging van de morele status van intelligente AGI.

VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

 

Het juryrapport waarin alle genomineerde werkstukken worden besproken is hier in te zien: JURYRAPPORT 2021

Zie tevens de LinkedIn pagina van de KHMW!

 

Programma:

- Opening door René van Rijckevorsel, juryvoorzitter en bestuurslid KHMW
- Introfilm KHMW
- Presentatie over fake news door Jesse Evers, strategic officer DROG
- Huldiging winnaars Profielwerkstukprijzen 2020 en dankwoord aan PWS-coördinator KHMW Els Theel door Pauline van Lennep, juryvoorzitter 2020
- Presentatie juryrapport door Jan Spoelder, jurylid, en bekendmaking prijswinnaars Profielwerkstukprijzen HAVO
- Presentatie juryrapport door Jan Spoelder en bekendmaking prijswinnaars Profielwerkstukprijzen VWO
- Afsluiting door René van Rijckevorsel

Zarah Brasser en Lisa Prevoo - eervolle vermelding VWO

 

Nieka van Lieshout - winnaar categorie VWO

 

Britt Molenaar - winnaar categorie HAVO

Marit van den Bos, Eva de Graaff en Valerie Plas - eervolle vermelding HAVO