De livestream start op 3 juni om 17.00 uur en duurt 1 uur.

Vanuit het besef dat COVID-19 de samenleving in zijn greep heeft, maar dat er met de vaccins ook uitzicht is op een volgende fase dienen zich toekomstvragen aan. Wat is er tijdens corona in de knel gekomen dat we met elkaar wensen te herstellen? En welke kiemen voor vernieuwing hebben de afgelopen maanden het licht gezien, die we juist groter willen maken? 
De directie Samenleving & COVID-19 van de Rijksoverheid organiseerde op dit onderwerp de afgelopen maanden dialogen met burgers, bedrijfsleven en wetenschappers. Wat voor ideeën en vragen voor de toekomst komen daar uit?

  • Inleiding door programmadirecteur-generaal Samenleving en COVID-19, Mark Roscam Abbing, waarin hij de highlights en uitkomsten van het interdepartementale overheidsproject over de samenleving na corona toelicht.

  • Reflecties van KHMW-leden Beate Volker, hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit Utrecht en Valerie Frissen, directeur SIDN Fonds en bijzonder hoogleraar Digital Technologies and Social Change aan de Universiteit Leiden. Beiden namen vanuit de KHMW deel aan de wetenschapsdialogen binnen het overheidsproject.

  • Moderator: Louise Gunning-Schepers, voorzitter KHMW.

  • Q&A: Rudy Andeweg, secretaris geestes- en maatschappijwetenschappen KHMW

 

 

Programma:
17:00 uur Welkom door Louise Gunning-Schepers
17:05 uur Inleiding door Mark Roscam Abbing
17:15 uur Reflectie en eerste reacties van Beate Volker en Valerie Frissen
17:35 uur Debat met de drie sprekers
17:45 uur Debat en vragen vanuit het publiek via de mail
18:00 uur Afsluiting door Louise Gunning-Schepers

Geen velden gevonden.