Louise en Jan Willem Gunning-Schepers, woensdag 13 mei: Het was heel bijzonder dit jaar. Gelukkig zat elke directeur naast een lid, was het menu zoals vanouds en werd de juiste strik of broche gedragen. Dat het ook erg lekker was (inclusief de voortreffelijke wijn) wil je vast wel geloven. Tot ziens in betere tijden!

Linda Hovius, vrijdag 15 mei

Kees le Pair, zondag 3 mei: Vandaag was een goede aspergedag voor een foto. Alleen het gezelschap was wat zwijgzaam.

Joost Röselaers, zaterdag 9 mei

Renée-Andrée Koornstra, zondag 10 mei: Altijd de das om!

Pauline van Lennep, zaterdag 9 mei: De felbegeerde aspergeschep die ik bij mijn afscheid als bestuurslid kreeg en op de achtergrond ons oud-lid Jacob van Lennep die tevreden neerkijkt op deze aspergemaaltijd.

Aspergeschep KHMW

Marlies en Brinio Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, zondag 10 mei: We heffen het glas op de Hollandsche Maatschappij en op alle mensen die we gauw weer hopen te zien. Op de achtergrond de tekening van het Hodshon huis die Marlies bij haar afscheid van het bestuur kreeg.

Karel Ledeboer, vrijdag 15 mei: Geachte voorzitter, Sinds 1977 ben ik Lid (Directeur) van de (Koninklijke) Hollandsche Maatschappij de Wetenschappen. Een lidmaatschap waar ik trots op ben en waar ik altijd graag gebruik van maak. Zeker van de Jaarvergadering en het daarop volgende diner, dat de bijnaam “Aspergemaal” heeft gekregen omdat het één van de vele tradities is van de KHMW. Dit jaar kon dat, helaas, door de heersende Corona-maatregelen, geen doorgang vinden. U vroeg ons dit toch, in het weekend van 16/17 mei, in huiselijke kring te doen. Bij ons begon dat weekend al op de 15e. Hierbij wat foto’s van onze genoeglijke maaltijd, die voor ons was gekookt door de Knegt van de Sociëteit Trou moet Blijcken. Het voorgerecht hebben we maar vergeten, maar als dessert hadden we wel Fraises Romanov. Een leuk initiatief, dat hopelijk veel fraaie foto’s zal opleveren. Proost !!!!

Ad IJzerman, vrijdag 15 mei

René van Rijckevorsel, zaterdag 16 mei: Net 11 km hardgelopen. In shape voor de jaarvergadering straks. Als beloning begin ik vast met het toetje!

Rudy Andeweg, zaterdag 16 mei: Zonder computerprogramma was de tafelschikking nog een hele puzzel. Groet!

Rutger Schimmelpenninck, zaterdag 16 mei

Geert Corstens, zaterdag 16 mei: Een hartelijke groet, niet vanaf het Spaarne maar met zicht op de Jeltesloot in Heeg!

Bernard van Praag en Mirjam van Praag, zaterdag 16 mei: Hierbij een foto van ons alternatieve jaardiner op zaterdagavond 16 mei, bijgewoond door twee leden. Genomen toen we net aan het toasten waren op de Koning. Met een groothoeklens zodat vader en dochter op ruime afstand van elkaar toch samen op de foto pasten. Dat er maar weer betere tijden mogen komen. Volgend jaar weer met ook wat directeuren en meer leden aan tafel.

Jan Maarten en Pauline Boll-Kruseman, zaterdag 16 mei: Vrienden, Jullie waren vanzelfsprekend virtueel aanwezig bij het 2020-Jaardiner aan huis. Louise en Keetje presideerden door oogwenken onze tafel als ware onze woning het Hodshonhuis en wij bespraken het prachtige jaarverslag - grote bewondering voor hetgeen de bestuurderen deden en doen om de Maatschappij tot een uniek instituut van deze tijd te maken, met mede aan het verleden ontleende inspiratie! Heel veel dank en hartelijks derhalve.

Inge Bryan, zaterdag 16 mei: Samen met de volgende generatie.

Job van Amerongen, zaterdag 16 mei

Hans Hilgenkamp, zaterdag 16 mei: Hartelijke groeten, goede gezondheid allen en tot volgend jaar!

Arine van der Lely-van der Steur, zaterdag 16 mei: Alle goeds voor jullie allen.

Arend Soeteman en Saskia van Manen, zaterdag 16 mei

Bert van der Knaap, zaterdag 16 mei: Het jaardiner thuis, ik hoop volgend jaar dit weer in het Hodshon huis te vieren.

Maaike Groot, zaterdag 16 mei: Hierbij mijn asperges op afstand. Ik verheug me op volgend jaar! *Even at a distance, let's stick together to protect the food chain.* #COVID-19

Wim Drees, zaterdag 16 mei

Theo en Hiltje ten Kate-Cleveringa, zaterdag 16 mei: Met een dronk op de goede afloop van de Algemene Vergadering en op een komend goed jaar voor de KHMW hebben Hiltje en ik ons aan de gebruikelijke aspergemaaltijd gezet, ditmaal aangepast aan de huidige norm: thuis. Wat een goed initiatief het zo toch te vieren.

Carlo Beenakker, zaterdag 16 mei

Léon Janssen, zaterdag 16 mei

Matthias Bickelhaupt, zaterdag 16 mei: Zoals door onze voorzitter voorgesteld, hebben wij vanavond, ter ere van de KHMW, thuis gedineerd met asperges als hoofdgerecht en aardbeien als nagerecht.

Hans van Leeuwen, zaterdag 16 mei

Theo Mulder, zaterdag 16 mei

Boudi Dortland-Bier, zaterdag 16 mei

Hans van der Schoot, zaterdag 16 mei: Volgend jaar weer samen!

Dop Bär, zaterdag 16 mei: Volgend jaar graag weer in Haarlem.

Willem Bijleveld, zaterdag 16 mei: Wij waren zeer content met de menusuggestie van de Maatschappij. Zie bijgaande foto. De aardbeien ontbreken natuurlijk ook niet.

Kareljan Schoutens, zondag 17 mei

Nicoline van den Broek-Laman Trip, zaterdag 16 mei: We hebben - informeel - asperges gegeten zaterdag. Héél jammer, dat ik niet naast een woest interessante professor zat.

Wessel Reinink, zaterdag 16 mei

Kees Melief, zaterdag 16 mei: Het was heerlijk, maar kon niet het echte KHMW diner vervangen. Hierbij mijn goede wensen voor de KHMW en volgend jaar beter!

Maarten van Veen en Aleid Leemhuis, zaterdag 16 mei: Hierbij een foto van onze aspergemaaltijd op 16 mei j.l. met de zilveren aspergetang die ik, evenals de andere bestuursleden en de secretarissen, op 25 mei 2002 t.g.v. de viering van ons 250-jarig bestaan, aangeboden kreeg door oud-voorzitter Maurits Enschedé. Op de tang staat het embleem van de Maatschappij met de woorden Deo et Patriae.

Gerrit van Dijk, zondag 17 mei: In oude correspondentie wordt het aspergediner ook aardbeiendiner genoemd. De aardbeien waren voortreffelijk, een feestmaal.

Petra Hendriks, donderdag 14 mei

Tijo en Marbeth Bierman-Beukema toe Water, maandag 18 mei: We misten de zalm!

Pieter Muysken, zaterdag 16 mei

Sijbrand de Jong, zaterdag 16 mei

René Kuijten, zaterdag 16 mei

Ralph Wijers, zaterdag 16 mei: Noordlimburgse asperges met Zuidlimburgs bier, in Noord-Holland gegeten door een geëmigreerde zuiderling.

Marleen van Rijswick, zaterdag 16 mei: Asperges eten in een vakantiehuisje.

Rob Benner, woensdag 27 mei

Hans Wallinga, zaterdag 16 mei: Positief: het smaakte uitstekend, de reistijd was kort en het gezelschap was aangenaam. Negatief: gemis aan verrassende kennismakingen en verrassende gesprekken.

Ute Ebert, zondag 17 mei

Aart Kleijn, zaterdag 16 mei

Kees Schouhamer Immink, zondag 24 mei

Pearl Dykstra, zaterdag 30 mei

Wouter Veraart met zijn echtgenote Corinne de Jonge van Ellemeet, maandag 1 juni

Anda van Stegeren (R op foto) en haar vrouw Anita Zengerink in hun huis te Haarlem, zaterdag 16 mei.

 

Saskia van Manen, vrijdag 15 mei

Saskia de Boer, donderdag 14 mei