Ook in 2018 stelt het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek beschikbaar. De prijs bestaat uit 50.000 Euro, vrij te besteden voor onderzoek in de ICT, een oorkonde en een sculptuur.

De prijs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan 40 jaar op 31 december 2017, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT, en is bedoeld als eerbetoon aan zijn/haar persoon en als promotie van het vakgebied ICT.

De jurering is in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Wilt u een kandidaat nomineren? Doe dat dan voor 1 oktober 2017. U vindt alle benodigde informatie in de circulaire: Circulaire Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2018

Eerdere prijswinnaars zijn:
2011: Dr. B. (Bettina) Speckmann, TUE, voor haar onderzoek op het gebied van de computationele geometrie en haar toepassing in de ICT, i.h.b. in het ontwerp en de analyse van algoritmen voor geografische informatiesystemen en cartografische visualisatie.
2012: Dr. C.G.M. (Cees) Snoek, UvA, voor zijn onderzoekswerk aan de succesvolle MediaMill Semantic Video Search Engine.
2013: Dr. M. (Marieke) Huisman, UT, voor haar onderzoekswerk aan de betrouwbaarheid en correctheid van parallelle software.
2014: Dr. M.B. (Birna) van Riemsdijk, TUD, voor haar onderzoek op het gebied norm-compliance vormgegeven in het software concept SAEP (Socially Adaptive Electronic Partner).
2016: Dr. ir. A. (Alexandru) Iosup, TUD, voor zijn resource management in en analyse van grootschalige parallelle en gedistribueerde systemen zoals grids, clouds, peer-to-peer systemen en online social networks.
2017: Dr. P. (Peter) Schwabe, voor zijn onderzoek op het gebied van de ontwikkeling en implementatie van cryptografische algoritmes.