Op vrijdag 1 november ontving Marieke Huisman in het Hodshon Huis de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2013 uit handen van Arnold Smeulders (IPN)Louis Vertegaal (NWO) en Alexander Rinnooy Kan (KHMW).
De prijs bestaat uit € 50.000De prijs bestaat uit € 50.000- en is vrij te besteden voor onderzoek in de ICT.

Mevrouw Dr. M. Huismanverbonden aan het Centre for Telematics and Information Technology (CTIT) van de Universiteit Twentevoert samen met haar team onderzoek uit naar de betrouwbaarheid en correctheid van parallelle software. Haar onderzoek is erop gericht om deze verschillende processen logischer te laten redenerenwaardoor de kans op fouten aanzienlijk vermindert. Betrouwbare software kan in bijv. een ziekenhuis of vliegtuig van levensbelang zijn.
Van het onderzoek van Marieke Huisman is een educatieve poster gemaakt voor scholen en universiteiten. De poster is te bestellen bij NWO Marion van de Oeveren +31 70 3440614.
Tijdens de prijsuitreiking werd door Prof. dr. B.P.F. Jacobshoogleraar software security aan de Radboud Universiteit Nijmegen een voordracht gehouden over identiteitenattributen en chipkaarten. Een actueel onderwerpomdat identiteitsfraude een van de snelst groeiende vormen van misdaad is in Nederland.
De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek is een initiatief van het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt.
De jury voor de Prijs bestond uit Prof. dr. H.P. BarendregtProf. dr. ir. R.L. Lagendijk en Prof. dr. E.O. Postma. Het juryrapport is hieronder in te zien.
'