Op vrijdagmiddag 11 oktober ontving Liset Hamming in Amsterdam de gouden prijsvraagmedaille voor haar essay Meer dan water
Dit jaar schreven de KHMW en NRC een Prijsvraag uit met als onderwerp "Wat is luxe?". Uit de 223 binnengekomen inzendingen koos de jurybestaande uit Frank den ButterGodfried Engbersen en Philip HuffGodfried Engbersen en Philip Huff drie essays. Winnaar werd tekstschrijver en trendwatcher Liset Hamming. De zilveren medaille ging naar Agali Mert en een aanmoedigingsprijs naar de 16-jarige Esther van der Wel. Michiel Eijkman ontving een zilveren medaille voor het opstellen van de vraagstelling van de Prijsvraag 2013.
De prijzen werden uitgereikt in het hoofdkantoor van NRC in Amsterdam door Alexander Rinnooy Kan. Onder leiding van Maarten Huygenchef opinie NRCvond een forumdiscussie plaats over het thema luxemet als panelleden (vlnr op de foto) Philip HuffLiset HammingGodfried Engbersen en Marjoleine de Vos.
De essays en het juryrapport zijn hieronder in te zien. Het winnende essay verscheen op zaterdag 12 oktober in NRCOpinie & Debat.
Het boekje met de drie winnende essays wordt toegestuurd aan alle deelnemers aan de essaywedstrijd en aan directeuren en leden van de KHMW. Het is tevens te bestellen bij het secretariaat van de KHMW voor 750 Euro incl. verzendkosten.