13/02/2022

Winterdebat over de energietransitie

Energietransitie vormt op zichzelf een begrip, maar weinigen weten precies waarheen we gaan en hoe en wanneer dat haar beslag zal krijgen. De KHMW is verheugd dat het winterdebat op het moment dat de energieprijzen sky-high zijn over de energietransitie zal gaan. 
Onder leiding van Dorothee van Vredenburch zullen Rik Leemans en Geert van de Wouw ons uit de doeken doen waarom klimaatverandering een energietransitie noodzakelijk maakt, wat deze feitelijk met zich meebrengt en wat de technische uitdagingen zullen zijn om de ambitieuze, in Parijs en Glasgow gestelde doelen te realiseren.

Met inleidingen door Prof. dr. Rik Leemans, lid KHMW en hoogleraar milieusysteemanalyse Wageningen University & Research en Ir. Geert van de Wouw, directeur KHMW en managing director Shell Ventures.
Dagvoorzitter is Dorothee van Vredenburch, directeur KHMW en executive partner en lid management board De Brauw Blackstone Westbroek.

Toegankelijk via Zoom voor directeuren en leden, met partners. Met voorafgaande directeuren/ledenvergadering. Meer informatie en aanmelden: secretaris@khmw.nl

Programma:

  • 16.00 uur: Welkom door Louise Gunning Schepers, voorzitter KHMW.
  • 16.02 uur: Directeuren/ledenvergadering.
  • 16.20 uur: Winterdebat met als dagvoorzitter Dorothee van Vredenburch.
    Inleiding door Rik Leemans. (20 min.)
    Inleiding door Geert van de Wouw. (20 min.)
    Debat o.l.v. Dorothee van Vredenburch. (30 min.)
  • 17.30 uur: Afsluiting door Louise Gunning-Schepers.