22/03/2018

Locatie:
KHMW, Hodshonhuis,
Spaarne 17, Haarlem


 

Onderwerp: De vergroening van het belastingstelsel.

Op: Donderdag 22 maart 2018 van 16.00-18.00 uur in het Hodshon Huis in Haarlem.

Sprekers: Reyer Gerlagh en Herman Vollebergh. Moderator: Barbara Baarsma.

Aanmelden: via secretaris@khmw.nl

Programma:
15.30 uur Inloop.
16.00 uur Welkomstwoord Louise Gunning-Schepers, voorzitter KHMW.
16.05 uur Introductie onderwerp en sprekers door moderator Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank.
16.10 uur Reyer Gerlagh, hoogleraar milieueconomie aan Tilburg University: Uitholling van de tax base en interactie tussen EU en binnenlandse (fiscale) instrumenten. Discussie.
17.00 uur Herman Vollebergh, werkzaam bij het Planbureau voor de Leefomgeving en bijzonder hoogleraar economie en milieubeleid aan Tilburg University: Fiscale vergroening: belastingverschuiving van arbeid naar grondstoffen, materialen en afval. Discussie.
17.50 uur Afsluiting waarna borrel.

Locatie:  
De KHMW is sinds 1841 gevestigd in het monumentale Hodshon Huis. Met de auto kunt u parkeren in parkeergarages ‘De Appelaar’ (t.o. het Hodshon Huis), ‘De Kamp’ of ‘Station’. Volg hiervoor de borden in de stad. Vanaf NS-station Haarlem is het ca 12 minuten lopen naar het Hodshon Huis.

Het doelvermogen van de Wim Drees Stichting voor Openbare Financiën is met ingang van 1 juli 2017 overgedragen aan de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen als fonds op naam: het Wim Drees Fonds. Ten laste van dit fonds verleent de KHMW – geadviseerd door een wetenschappelijke raad – financiële steun aan activiteiten die stroken met haar doelstellingen en met die van de vroegere Wim Drees Stichting.