09/04/2022

Locatie:
Teylers Museum,
Spaarne 16, Haarlem


Bezoek aan de tentoonstelling ‘Vogelpracht’ in Teylers Museum. Toegankelijk voor directeuren en leden van de KHMW met partners. Aanmelden is mogelijk na ontvangst van de uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen? Mail naar secretaris@khmw.nl
Aan deze middag zijn geen andere kosten dan de toegangsprijs voor de tentoonstelling verbonden. Die is 15 euro p.p.; met Museumkaart, als vriend van Teylers Museum of lid van de Vereniging Rembrandt is de toegang gratis.

 

Onder dankzegging aan de sprekers en Teylers Museum kunnen wij u een prachtig programma aanbieden. De middag begint in het Hodshon huis. Na de lezingen bezoekt u de tentoonstelling in een speciaal voor de KHMW gereserveerd tijdslot. De sprekers zijn tijdens het bezoek aan Teylers Museum beschikbaar voor uitleg en het beantwoorden van vragen. Na het bezoek aan de tentoonstelling kunt u in de tuinzaal napraten met een hapje en een drankje.

14.45-15.15 uur Ontvangst met koffie en thee in het Hodshon huis.

15.15-16.20 uur Inleidingen door

  • Prof. dr. Carel ten Cate, hoogleraar gedragsbiologie Universiteit Leiden, “Vogelonderzoek nu: van beschrijving naar begrip van gedrag”.
  • Dr. Esther van Gelder, conservator oude drukken Koninklijke Bibliotheek Den Haag, “Van vreemd naar vaderlands. Sepp en Nozemans Nederlandsche vogelen (1770-1829)”.
  • Dr. Eulàlia Gassó Miracle, curator wetenschappelijke collecties Teylers Museum, “Vogelpracht in Teylers Museum”.

16.20-16.30 uur Oversteek naar Teylers Museum. 

16.30-17.30 uur Bezoek tentoonstelling in Teylers Museum. 

17.30-18.15 uur Borrel in de tuinzaal van Teylers Museum.

 

Stap binnen in een bonte volière, ontdek de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum en ga op zoek naar de verschillen tussen de vogelwereld vroeger en nu.’

https://www.teylersmuseum.nl/