Jonge vrouwelijke wetenschappers in Life Sciences of Exacte Wetenschappen kunnen zich aanmelden om kans te maken op een For Women in Science Rising Talent Prize. Het doel van de Rising Talent Prizes is om de academische carrières van jonge vrouwelijke onderzoekers in Nederland te bevorderen.

De For Women in Science Rising Talent Prizes zijn een initiatief van L'Oréal Nederland, de Nederlandse Unesco Commissie en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De prijzen zijn een nieuwe toevoeging aan het nationale L'Oréal-Unesco For Women in Science-programma, dat in 2012 werd opgericht.

De bestaande beurzen richten zich op vrouwelijke wetenschappers die al wat gevorderd zijn in hun carrière. De nieuwe prijzen zorgen  ervoor dat ook jonge onderzoekers een beroep kunnen doen op een individuele prijs (drie prijzen van resp. €3.500, €2.000, en €1.000) als erkenning voor hun academische prestaties en hun toekomstpotentieel. Daarnaast kunnen de laureaten van de Dutch Rising Talents Prizes genomineerd worden voor het International Rising Talents-programma van For Women in Science.

Vrouwen die kans willen maken dienen een positie als promovendus of postdoctorale bursaal in de Life Sciences of Exacte Wetenschappen te bekleden, met een maximum van drie jaar post-PhD academische ervaring.

De inschrijving is nu gesloten. De editie 2020 van de prijzen wordt aangekondigd in september 2020.

 
Nieuwsgierig naar de prijswinnaars van 2019? KLIK HIER: Juryrapport en videoimpressies van de winnaars.

 

 

L’Oréal Netherlands, the Netherlands Commission for Unesco and the Royal Holland Society of Sciences and Humanities (KHMW) have joined hands to offer a national prize to young female researchers as part of the Netherlands L’Oréal Unesco For Women in Science programme. 

The For Women in Science Rising Talent Prizes are a new addition to the national For Women in Science programme, which was founded in 2012 as part of the international partnership between L’Oréal and Unesco - For Women in Science (FWIS).

The aim of the Netherlands L’Oréal-Unesco For Women in Science Rising Talent Prizes is to advance the academic careers of young women researchers in the Netherlands holding a position as PhD candidate or postdoctoral fellow in the sciences, with a maximum of 3 years post-PhD academic experience.   

The three annual prizes offers young women researchers an individual award of € 3500, € 2000 or € 1000 in recognition of their academic achievements and future potential. The amount is to be spent on research-related activities at the discretion of the laureate. In addition, the first prize laureate of the Dutch Rising Talents Prize is entitled to be nominated for the International Rising Talents programme of FWIS.

The Call 2020 will be published in September 2020.

 

For Women in Science
Het internationale programma For Women in Science is een samenwerking tussen L’Oréal en UNESCO, met als motto ‘The world needs science, science needs women’. Het programma bestaat sinds 1998 en reikt prijzen uit aan uitzonderlijke vrouwelijke wetenschappers op het gebied van life sciences. Anno 2019 zijn al meer dan drieduizend excellente wetenschappers uit 117 landen geholpen met het programma.

L’Oréal
De Groep L’Oréal heeft meer dan 100 jaar ervaring in de beauty-industrie. Research & Innovatie en een toegewijd onderzoeksteam van vierduizend mensen zijn het hart van de strategie van L’Oréal. Zij werken aan het tegemoet komen aan alle schoonheidsbehoeften over de hele wereld en streven ernaar om een miljard nieuwe consumenten te bereiken de komende jaren. De CSR-strategie van L’Oréal voor 2020, 'Sharing Beauty with All’, stelt ambitieuze doelen voor de duurzame ontwikkeling in de waardeketen van de Groep.

UNESCO, de Nederlandse UNESCO Commissie
UNESCO is de organisatie binnen de Verenigde Naties die onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie gebruikt om vrede en veiligheid in de wereld te bevorderen. Sinds de oprichting in 1945 heeft UNESCO als doel om de wetenschap te stimuleren in het belang van duurzame ontwikkeling en vrede. De organisatie werkt ook aan het uitbannen van alle vormen van discriminatie en bevordert de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, in het bijzonder in wetenschappelijk onderzoek. De Nederlandse UNESCO Commissie is de schakel tussen de in UNESCO verenigde wereldwijde gemeenschap, het Nederlandse professionele veld en de Nederlands overheid.