Jaarlijks worden er vanuit de Dr. Saal van Zwanenberg Stichting onderzoeksprijzen voor masterstudenten beschikbaar gesteld, op het terrein van de farmaceutische en/of medische wetenschappen, in 2016 voor de eerste keer.

Ook in 2018 zullen er weer drie prijzen (ter waarde van resp. €3.000,-, €2.000,- en €1.000,-) beschikbaar worden gesteld, bestemd voor studenten die een onderzoeksverslag in de masterfase hebben geschreven op het terrein van de farmaceutische en/of medische wetenschappen waarbij het geneesmiddel centraal staat. In juni informeren wij u op deze website over de mogelijkheden tot deelname.

Naast deze jaarlijkse onderzoeksprijzen wordt er 2-jaarlijks een oeuvreprijs toegekend: info

Lees meer over de Saal van Zwanenberg Stichting op deze website onder de knop 'KHMW/Fondsen'.

 

Prijswinnaars

In 2016 was er één prijs van €3.000, die werd toegekend aan Gaby Eliesen (Biomedische wetenschappen RUN) die in het kader van haar afstuderen onderzoek deed naar de invloed van een nieuwe groep anti-kankermiddelen, de tyrosine kinase remmers op de placenta en het transport over die placenta heen. Eervolle vermeldingen werden toegekend aan Alexandra van Dissel (UvA), Btissame El Hassouni (VU), Lisa Koorneef (UL), Thijs Rooijmans (UU) en Philippe Vangrieken (UM).

Juryrapport 2016

In 2017 waren er maar liefst drie prijzen: een eerste prijs van €3.000, en tweede gedeelde tweede prijzen van elk €1.500. Lena Sialino (Oncologie VU) won de eerste prijs met haar onderzoek naar de epi-genetische regulatie van twee vormen van kinderkanker: het alveolair rhabdomyosarcoma (aRMS) en de ETB vorm van acute lymphoblastische leukemie (ETB-ALL). De tweede prijzen gingen naar Fieke Terstappen (SUMMA Master UU) die een uitgebreid systematisch review schreef over de mogelijke effecten van stikstof monoxide (NO) op zowel moeder als kind bij het behandelen van placenta insufficiëntie, en naar Ella de Vries (Geneeskunde & Global Health UM) voor haar onderzoek uitgevoerd in het Mulago National Hospital in Kampala, Oeganda, naar verbloeding na bevallingen en het belang van goede bewaar- en toedieningsmethoden voor geneesmiddelen.

Juryrapport 2017